KNHS Regio Overijssel
Nieuws: 8 Nationale titels, 10 medailles en 19 volgprijzen voor Overijssel op de Indoorkampioenschappen 2017
Terug naar overzicht...

Tijdens de indoorkampioenschappen 2017 in Ermelo hebben de afgevaardigden van Overijssel fantastische prestaties neergezet!  8 combinaties uit Overijssel werden gehuldigd als Nederlands Kampioen.

In de klasse L1 categorie C dressuur ging het kampioenschap naar de 10-jarige Anique Frans uit IJsselmuiden. Anique stuurde haar eveneens 10-jarige vos ruin Mister Sock’s (v. Ruska Gwyndaf) in deze proef naar een score van 69.89%. De amazone van de Deltaruiters uit kring NWO-NOP en haar sympathieke Mister Sock’s wonnen hiermee de titel.

Gwendolyn Krieger uit Dalfsen heeft al een prachtige erelijst opgebouwd en wist daar in Ermelo nog een nationale titel aan toe te voegen. De 12-jarige amazone uit kring Vechtdal stelde haar talentvolle 5-jarige donkere vos ruin Heidepeel’s Constantijn (v. Equus Raspoetin) prachtig voor in de L2 proef. De combinatie werd beoordeeld met een gemiddelde score van 64.06%. Gwendolyn en Heidepeel’s Constantijn werden hiervoor gehuldigd als Nederlands kampioen in de klasse L2 categorie C dressuur.

Het oranje kampioenslint stond de 21-jarige prachtige schimmel ruin Sultan prachtig. Zijn 14-jarige amazone Mirthe Bakker uit Genemuiden zette met Sultan een prachtige proef neer in de klasse M1/M2 categorie C dressuur. De amazone van de Zwartewaterruiters uit kring NWO-NOP werd met een score van 69.11% gehuldigd als nationaal kampioen.

Ook bij de subtop was er een titel voor Overijssel. De 23-jarige Denise Nekeman uit Hasselt won met haar 11-jarige hengst Boston (v. Johnson) het Nederlands kampioenschap in de Grand Prix dressuur onder 25 jaar. Met prachtige scores van 73.06 en 75.625% kon het kampioenschap deze succesvolle combinatie niet meer ontgaan.

De 12-jarige Lars Maathuis uit Geesteren kwam met zijn B pony’Blisz uit namens Overijssel in de klasse L springen categorie AB. Lars en zijn sympathieke 17-jarige schimmelmerrie wisten de barrage foutloos en in de snelste tijd af te leggen en wonnen hiermee de nationale titel.

In de klasse L categorie C springen ging de nationale titel overtuigend naar Roos Wevers met Mistery (v. Krimh Ox). De pas 10-jarige amazone uit Markelo uit kring Reggedal wist de barrage ruim sneller af te leggen dan de nummer 2 en werd gehuldigd als Nederlands kampioen met haar 12-jarige vos merrie Mistery.

In de koningsklasse van de springsport voor pony’s ging de nationale titel naar Overijssel. De 8 jarige bruine merrie Granouche liet alle balken liggen en werd door haar amazone Enola Mulder het snelst door het barrage parcours gereden. De 16-jarige amazone van de Vijf Marken uit kring Twente won hiermee de nationale titel in de klasse ZZ categorie DE.

Ook in de koningsklasse van de springsport voor paarden werd een combinatie uit Overijssel gehuldigd als nationaal kampioen. De 34-jarige Ellen Zwijnenberg uit Raalte stuurde haar 11-jarige bruine ruin Bonchetto (v. Concetto Famos) vliegensvlug door het barrageparcours. De combinatie uit kring Salland werd voor deze prestatie gehuldigd als Nederlands kampioen klasse ZZ springen paarden.

Vier combinaties uit Overijssel wisten een prachtige zilveren medaille te winnen op de indoorkampioenschappen. De 12-jarige Kas Gorter uit Luttenberg (kring Salland) won met zijn opvallende bruin roan merrie Daisy (v. Nord-star) de zilveren medaille met een score van 68.78% in de klasse B categorie AB dressuur.

Lars Wigger klokte met zijn 7-jarige bruine merrie Fait (v. Quebracho Ls) de tweede tijd in het barrageparcours. De 13-jarige ruiter van de Kanaalruitertjes uit kring Twente won hiermee de zilveren medaille in de klasse M categorie DE springen.

De 5-jarige schimmel merrie Happy (v. Cassini Gold) werd door Anouk van den Brink prachtig voorgesteld in de barrage van de klasse B springen voor paarden. De pas 15-jarige amazone van Avereest e.o. uit kring Vechtdal kreeg hiervoor een beoordeling van 83 stijlpunten en won de zilveren medaille.

Ook Dion Koopmans uit Slagharen kreeg een mooie stijlbeoordeling voor zijn barragerit met de 12-jarige bruine merrie Billy Jean (v. Isarco). De pas 11-jarige ruiter uit kring Vechtdal won de zilveren medaille met een stijlbeoordeling van 82,5 punten in de klasse B categorie DE springen.

Maar liefst zes bronzen medailles gingen vanuit Ermelo mee naar Overijssel. Merel Kuiper en haar palomino Dailan du Bois (v. Don Cremello Du Bois) wonnen de bronzen medaille in de klasse M2 categorie DE dressuur. De combinatie van de Sallandruiters uit kring Vechtdal scoorde 68.44%.

Bij het springen voor pony’s in de klasse L categorie DE ging de bronzen medaille naar Liz Meenhuis met Woodrow Carisbrooke (v. Peveril Peter Piper). De combinatie komt uit voor de Rossrutiers uit kring Twente.

In de klasse B springen categorie C werd er voor Dewi Olthof een stijlbeoordeling van 73,5 stijlpunten genoteerd. De amazone van Snorrewind uit kring Reggedal won met Esprit de bronzen medaille.

Janneke Koppelman en haar Guidam nakomeling Wisteria klokte de 3e tijd in de barrage van het klasse L springen voor paarden. De amazone van de Sterruiters uit kring Twente kreeg in de prijsuitreiking de bronzen medaille omgehangen.

In de klasse Z springen paarden stuurde Veronique Morsink uit kring Twente haar paard Celina Z (v. Carthino Z) naar de bronzen medaille.

Eveneens in de klasse Z springen maar dan voor pony’s in de categorie DE ging de bronzen medaille naar Britt ter Harmsel. De amazone uitkomend voor de Oosterhoffruiters uit kring Reggedal won deze medaille met haar pony Enterbrook’s Fury (v. Sulaatik’s Fireball).